السلام عليكم ورحمه الله وبركاته بسم الله نبدأ..... (1)..الجمبري بالزيت والليمون: -جمبري حجم كبير مقشر ومنظف -للتبيل (ثوم+ملح+شطه+كمون+ليمون) -ملعقتين زيت ...... -قومي بحشو شق الجمبري بالتتبيله ورصيه فالصينيه وضيفي له الزيت ثم أتركيه ساعه
-ارفعيه علي نار هادئه حتي يجف ماؤه ويبدأ في التحمير الخفيف...
تم تصغير هذه الصورة ... نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بمقاسها الحقيقي علما بأن مقاسات الصورة قبل التصغير هو 778 في 539 وحجم الصورة 77 كيلو بايت
(2)كفته الجمبري: -جمبري حجم صغير -دقيق أرز حسب كميه الجمبري -بصله متوسطه+4فصوص ثوم -بقدونس وشبت -ملح وفلفل وكمون .........
-في الخلاط قطعي البصل وضيفي له الثوم والبقدونس والشبت(مقطع علشان ميلفش جوه الخلاط) والبهارات -بمدق اللحم أو في الهون..دقي الجمبري دقات خفيفه (مش لدرجه انه يتهرس ..وده علشان يتماسك مع خليط الدقيق) -في وعاء عميق اخلطي الدقيق بالجمبير بالخليط السابق حتي تتكون لديكي عجينه لينه نوعا ما غير يابسه
- امسحي يدك بالزيت وشكلي العجينه علي شكل اصابع أو دوائر
-وهنا خياران اما تقلي فالزيت علي نار هادئه (ونتيجتها بالصوره)..أو تسلق في ماء مغلي وملح ثم تنشل وتحمر فالزيت..وانا أفضل الطريقه الاولي
تم تصغير هذه الصورة ... نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بمقاسها الحقيقي علما بأن مقاسات الصورة قبل التصغير هو 778 في 539 وحجم الصورة 91 كيلو بايت تابع
(3)كفته الجمبري بالصلصه -يؤخذ مقدار من الكفته المقليه -عصير طماطم -3فصوص ثوم -ملح وبهارات .......... -في حله عميقه أهرسي الثوم وحمريه في الزيت -ضيفي عصير الطماطم والبهارات وأتركيه ليغلي - ضيفي الكفته واتركيها لحد ما تتسبك شويه وتقدم بهذا الشكل -أو ممكن تقومي بعمل نفس المراحل في الصينيه وبعد التسبيك تدخل الفرن ....انا اسفه الطريقه دي صورتها مش موجوده
(4)الجمبري المشوي 1: -المقادير موضحه بالصوره وطريقه العمل أيضا
تم تصغير هذه الصورة ... نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بمقاسها الحقيقي علما بأن مقاسات الصورة قبل التصغير هو 778 في 539 وحجم الصورة 74 كيلو بايت
(5)الجمبري المشوي2: -جمبري متوسط الحجم -مياه للتمليح عباره عن (ملح +ليمون+شطه+2ك مياه) .......... -علي صاج ساخن يشوي الجمبري علي نار متوسطه -بعد النضج يتم مباشره اضافه الجمبري لمياه التمليح -يترك حتي يمتص الملح ثم ينشل
تم تصغير هذه الصورة ... نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بمقاسها الحقيقي علما بأن مقاسات الصورة قبل التصغير هو 778 في 539 وحجم الصورة 73 كيلو بايت
تابع
(6)الجمبري المسلوق: -جمبري حجم كبير -طماطم حلقات -فلفل رومي حلقات -بصل حلقات -فلفل وكمون وملح ......... تخلط المكونات وتوضع في اناء مغطي علي النار حتي النضج
تم تصغير هذه الصورة ... نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بمقاسها الحقيقي علما بأن مقاسات الصورة قبل التصغير هو 778 في 539 وحجم الصورة 75 كيلو بايت
(7)شوربه الجمبري: -جمبري حجم وسط أوكبير (منظف بالطبع ولكن استخدمي نصف الكميه مقشره والنصف الاخر بالقشره -2كابوريا منظفه ومقطعه -نص كوب لبن -مستكه -ملح وفلفل ......... -في اناء الطهي ضعي ملعقه زيت +المستكه -ضيفي لهم الجمبري والكابوريا والملح والفلفل+2ك ماء -اتركيه حتي يغلي ويدخل في النضج ثم ضيفي اللبن وأرفعيه من علي النار.
تم تصغير هذه الصورة ... نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بمقاسها الحقيقي علما بأن مقاسات الصورة قبل التصغير هو 778 في 539 وحجم الصورة 63 كيلو بايت
الجمبري الصياديه بالارز: -جمبري وسط أو صغير -بصله متوسطه -أرز مصري مغسول -شبت أو بقدونس -حبه فلفل رومي أحمر مقطعه صغيرا -ملح فلفل كمون .......... -حمري البصله فالزيت حتي تصل للون البني -ضيفي الجمبري والملح والبهارات والفلفل الاحمر وقلبي -ضيفي الارز المغسول +الماء -بعد النضج وقبل التقديم قومي بفرم البقدونس أو الكسبره وأخلطيه مع الارز جيدا
تم تصغير هذه الصورة ... نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بمقاسها الحقيقي علما بأن مقاسات الصورة قبل التصغير هو 778 في 539 وحجم الصورة 73 كيلو بايت ...علي فكره هو مش غامق أوي كده..ده من الاضاءه
(9)طاجن الجمبري في الفرن: -جمبري حجم صغير -بصله مفرومه -عصير طماطم -بقدونس مفروم -ملح وفلفل وكمون .......... -حمري البصله حتي يصبح لونها ذهبي -أضيفي عصير الطماطم حتي يغلي -ضيفي الجمبري والبهارات والبقدونس مع التقليب -أتركيه علي نار هادئه ..ثم أدخليه الفرن
تم تصغير هذه الصورة ... نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بمقاسها الحقيقي علما بأن مقاسات الصورة قبل التصغير هو 778 في 539 وحجم الصورة 66 كيلو بايت
(10)الملــــــوخيه بالجمبري: -عصير طماطم -ملوخيه خضراء مخروطه طبعا -جمبري حجم صغير -ثوم مفروم +كسبره ناشفه -2م زيت ...... -في الحله ضعي الزيت + الجمبري+عصير الطماطم وأتركيه يغلي حتي يصل للقوام المطلوب -ضيفي الملوخيه مع التقليب لمده دقائق ثم ارفعيه من علي النار -في الزيت حمري الكسبره +الثوم ثم ضيفيها للملوخيه مع تغطيه الاناء جيدا
تم تصغير هذه الصورة ... نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بمقاسها الحقيقي علما بأن مقاسات الصورة قبل التصغير هو 778 في 539 وحجم الصورة 61 كيلو بايت